Відбулось зібрання пасічників громади

Відбулось зібрання пасічників громади

25 жовтня в адмінприміщенні Лип'янської ОТГ відбулось зібрання пасічників громади за участю представника програми U-Lead "Підтримка взаємодії ОТГ з бізнесом"  щодо створення Спілки, яка б захищала інтереси бджолярів. Результатом зустрічі стала згода пасічників на створення  організації, громада , в свою чергу, надасть юридичну допомогу та підтримку у реалізації цієї ініціативи. 

Проведено закупівлю техніки для КП "Благоустрій"

Проведено закупівлю техніки для КП "Благоустрій"

Завдяки коштам інфраструктурної субвенції відбулась закупівля трактора "Білорус-892", причепа, бульдозерного відвалу для комунального підприємства "Благоустрій" Лип'янської ОТГ. До нового року  за проєктом закупівлі планується  придбання плуга, дискової борони та подрібнювача деревини. Зміцнення матеріально- технічної бази комунального підприємства створить умови, за яких воно зможе оперативно та ефективно обслуговувати комунальні об'єкти , надавати послуги населенню,виконувати роботи з благоустрою та життєзабезпечення громади, одночасно зменшивши витрати на утримання комунального підприємства за рахунок надання послуг з використанням спецтехніки.

В Нечаєвому відзначили День села

В Нечаєвому відзначили День села

13 жовтня, в переддень храмового свята - Покрови Пресвятої Богородиці - в Нечаєвому відзначили День села. Розпочалося свято конкурсною програмою для малечі, яку провели вчителі початкових класів Нечаєвського НВК. Під час святкового концерту відзначили учасників АТО/ ООС, та тих, хто досі на передовій, адже 14 жовтня країна відзначає День захисника України. Подарунки отримали найстарші та найменші жителі села, подружні пари, що більше 30 років у шлюбі, матері-героїні, ліквідатори аварії на ЧАЕС. Пісенні дарунки лунали від аматорських колективів Нечаєвського будинку культури, художнього керівника Вовка Д.А., Лип'янського СБК, учнів Нечаєвської школи. Згадали ведучі всі важливі моменти історії становлення села, згадали тих людей, що внесли неоціненний вклад в його розбудову, адже й зараз твориться нова історія села, як частини громади. Наголосив у вітальному слові на важливості пам'ятати свою історію заступник голови Лип'янської об'єднаної територіальної громади Набережній А.І. Пригощав смачними варениками усіх охочих колектив Нечаєвської школи, а смачна юшка та каша додали козацької сили на енергії. Розіграно було і головний лот - ягня та інші призи, які надано спонсором СТОВ "Іскра" . Чудова сонячна погода, тематичні фотозони від завідувача СБК Дібрівської Т.Т., вдала концертна прграма зробили свято незабутнім.

Вітаємо з професійним святом!

Вітаємо з професійним святом!

  Прийміть найщиріші привітання з професійним святом — Днем працівників освіти! Ми живемо у час стрімких змін, але при цьому завжди залишається незмінною велика роль Вчителя, наставника та керівника. Професіоналізм, творчість, чуйне ставлення до дітей завжди будуть відрізняти Вас — представників славної професії! Ви присвятили своє життя благородній справі — навчанню та вихованню підростаючого покоління. Для кожного із нас учитель - близька і дорога людина. Усі ми, учні: хто зараз, хто в минулому, а хто й назавжди; щиро шануємо і любимо своїх вчителів. Кожен з нас береже у серці пам’ять про тих, хто вчив думати та розуміти, не здаватися перед труднощами, відрізняти добро від зла, вірити у себе. Бажаємо Вам постійного творчого натхнення, міцного здоров’я, благополуччя, щастя і нових досягнень у професії! Низький Вам уклін, шановні освітяни,  за терпіння та вірність покликанню!  

Представники програми U-LEAD з Європою  надали допомогу у створенні ЦНАПу

Представники програми U-LEAD з Європою надали допомогу у створенні ЦНАПу

2 жовтня представники програми  U-LEAD з Європою відвідали Лип'янську  ОТГ, щоб надати допомогу у створенні Центру надання адміністративних послуг. Координатор програми разом зі спеціалістами оглянули приміщення, в якому планується розмістити  ЦНАП, поінформували про кількість стаціонарних та віддалених робочих місць, яка матиме змогу якісно обслуговувати наявне населення, дали поради щодо просторового планування та необхідного обладнання.

Увага! Зміна рахунків!

Увага! Зміна рахунків!

Лип’янська сільська рада повідомляє, що з 01 жовтня 2019 року змінюються реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів, відкритих відповідно до стандарту IBAN.

Новий навчальний рік стартував у закладах освіти громади

Новий навчальний рік стартував у закладах освіти громади

Натішившись таким швидкоплинним літом, шкільна родина громади впевнено розпочала новий 2019-2020 навчальний рік. Цьогоріч поріг школи переступило 12 першокласників – по 6 у Лип’янській та Нечаєвській школах. Для підготовки закладів освіти громади було додатково спрямовано 63 тис. грн.. з місцевого бюджету (33 тис. грн. на ремонт стелі у шкільній їдальні Лип’янської ЗОШ, 15 тис.грн на додаткове облаштування освітнього простору 1 класу НУШ цього ж закладу та 15 тис.грн на придбання телевізора для 1 класу Нечаєвського НВК). Не стояли осторонь і постійні спонсори – ТОВ «Трайгон Фармінг Харків» придбало диванчик та телевізор для першокласників Лип’янської школи, а також посприяло  в організації безкоштовного харчування, яким цього року будуть охоплені усі учні закладу. 

До кінця року Лип'янська ОТГ матиме інвестиційний паспорт

До кінця року Лип'янська ОТГ матиме інвестиційний паспорт

Завдяки  відбору до участі у проекті «Підтримка взаємодії об’єднаних територіальних громад з бізнесом», Лип'янська громада увійшла до 7 громад Черкащини, що матимуть інвестиційні паспорти (разом з Балаклеївською, Березняківською, Бобрицькою, Ладиженською, Медведівською та Михайлівською громадами).